Dejstva o infrardeči savni. Ali ste vedeli?

Infrardeča savna je izredno učinkovita pri razstrupljanju telesa. Hkrati omogoča hitrejše okrevanje.


Kako infrardeča savna deluje?

Infrardeči žarki so del sončevega naravnega spektra. Energija sevanja, ki jo proizvaja infrardeča savna je ista kot energija sonca, vendar brez ultravijoličnih žarkov. Vir toplote proizvaja infrardeče valove, ki prodirajo v telo in ga sproščajo, hkrati ko pospešena cirkulacija greje našo kožo. Skozi kožo se sproščata pot in toksini, ko ogreta kri cirkulira po telesu.

Infrardeča savna omogoča čiščenje celic s pospeševanjem procesa metabolizma in krvne cirkulacije. Sprošča mišice, um in pomladi telo.


Primerjava med infrardečo in parno savno

Infrardeča savna ogreje telo in ne ogreva okoliškega zraka. Pri tradicionalni parni savni je priporočena temperatura med 63-95˚C, da omogoča potenje. Pri infrardeči savni je ta temperatura med 43 in 60˚C in doseže iste rezultate. Nekoliko nižja temperatura je bolj sprejemljiva za ljudi, ki so občutljivi na temperaturo in omogoča, da ste v savni do 45 minut, 2 x dlje kot v parni savni.


Pomaga pri detoksikaciji (razstrupljanju) telesa

Na podlagi raziskav je bilo ugotovljeno, da kljub nižji temperaturi, toplota pri infrardeči savni prodre globlje in povleče iz telesa več toksinov kot parna savna (Dr. Andrea Adams, International institute of holistic healing).

Ugotovljeno je tudi, da vsebuje sestava potu pri običajni savni 97% vode, medtem ko je v potu infrardeče savne samo 80 -85% vode. Ostalih 15 – 20% potu pa je sestavljeno iz težkih kovin, žveplove kisline, natrija, amoniaka, sečne kisline, maščob, toksinov.

Globoko delovanje infrardeče toplote aktivira in sprošča umazanijo iz podkožja. Telesu omogoča sproščanje naloženih toksinov iz organov in tkiv, ki se sčasoma nalagajo v maščobi pod kožo.

Ljudje, ki so sodelovali v raziskavi so izkusili pomembno kemično detoksikacijo. Naloženi toksini so bili glavni vzrok za njihovo slabo počutje. Izboljšalo se je delovanje srca kot rezultat terapevtskega čiščenja. Nekateri so lahko celo opustili jemanje nekaterih zdravil.


Toplotna terapija

Vročina je telesni naravni mehanizem za sproščanje bakterij, virusov in ostalih toksinov iz telesa s potenjem. To je naravni sistem zdravljenja. Hipertermija se nanaša na različne metode ustvarjanja vročine, da stimulirajo proces zdravljenja.

Infrardeča savna je verjetno najbolj učinkovita metoda vzpostavljanja procesa hipertermije za namene detoksikacije. Ne samo, da odstranjuje toksine iz maščobnih celic, vključno s kemičnimi ostanki, pomaga tudi pri uničenju rakavih celic, ker začnejo le-te odmirati, ko maligno tkivo doseže temperaturo 40 – 41˚C. Redna uporaba infrardeče savne pomaga pri zdravljenju raka.